Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 13. desember 2011

Propeller lager juleopera

Propellene Arild Vange og Tale Næss er to av libretistene som er med å lage Ny Musikk Trondheims JULEOPERA 2011. Operaen er laget i samarbeid med Trondheim Sinfonietta og Alpaca Trio.  Operaen er enm samtidsjuleopera i tre akter og blir den 10. julekonserten i NMTs regi.
  Komponistene og forfattere har parvis arbeidet fram hver sin del og fått fritt spillerom med hensyn til innholdet. Resultatet har blitt en opera helt utenom det vanlige – med røtter inn i fremtiden, tilbake til fortiden og inn i julen. Et nyskapende samarbeid med sterke krefter i alle ledd!
  Komponister er Trygve Brøske, Lasse Marhaug og Maja S.K. Ratkje.
  Tekstforfattere er Tale Næss, Tom Løberg og Arild Vange
  Sangsolister: Anne-Lise Berntsen og Andreas Elvenes og propell Trond Peter Stamsø Munch spiller den gjennomgående rollen. Medvirkende er også Madeleine Nilsen.
  Video- og lyskunst er ved Pekka Stokke og regien er Lisa Lie, bildet,  ansvarlig for.
  På hjemmesidene sine skriver Ny Musikk: Sammensatt musikerensemble med utøvere fra Trondheim Sinfonietta, Alpaca Ensemble og andre markante skikkelser innen samtidsmusikken i alle dens former og uttrykk.
  Dette er julekonserten du simpelthen ikke må gå glipp av!
  Forestillingen vises en gang den 17. DESEMBER 2011 20:00 på Byscenen i Trondheim
  Kr. 200 / 150 (student) / 100 (medlem Ny Musikk)
  Mer info: www.byscenen.no

Ingen kommentarer: