Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

mandag 27. februar 2012

Kortreist festkveld for barn i regi av propellen Teater og Trondheim kommune

Møt Kronkelmonker som bor i en stor jordhaug, ei kosepute på en ellevill tur rundt i Paris og en prinsessejente som har verdens søteste kjole men allikevel er lei seg.
Alle tre forestillingene er tilpasset barn og selges samlet i en festkveld for hele familien. Anbefalt nedre aldersgrense er 3 år.
  Trondheim kommune vil samtidig presentere sin Kulturkalender for barn og Barnas Teater, og det blir fest og overraskelser!
Kl 17:30: Premiere på Konstellasjonens nye forestilling ”Over stokk og stein” (Lille sal)  «Over stokk og stein» er en scenekunstproduksjon for barn mellom 3-6 år. Her møter vi Kronkelmonkene som bor i en stor jordhaug. Jordhaugens yrende liv byr på mange spennende overraskelser, og vi blir kjent med Kronkelmonkene i deres verden fylt av rytmer, leik og nytelse av livets goder. De lever sammen i fred og idyll og deler på det jordhaugen har å by på. Men så en dag skjer noe uventet og Kronkelmonkene får utfordringer som setter samarbeidet på prøve. Hvem eier hva og hva eies av hvem, kan alt deles og hvordan deler man egentlig likt?
  Samme kveld kan du også se Katja brita Lindebergs klovneforestilling "Rosa" og Jaap van der Hertogs "koseputa i Paris".

Se et glimt fra "Stokk og stein" på http://www.youtube.com/watch?v=8u_PAdsHVhM&list=HL1331997019&feature=mh_lolz
Les mer under og kjøp billett på http://olavshallen.no/?module=EventCalendar;action=Event.publicOpen;ID=597;template=calendar                                  


Ca kl 18.00: ”Koseputa i Paris” med Teater Fusentast i Norges minste teaterscene; Panopticum (Foajeen)

Kalle er helt vill etter Koseputa si. Han klarer seg ikke uten. Ikke engang når han drar til Paris med sin datter Sofie. Alt går bra - til Koseputa detter ned fra Eiffeltårnet... Her er den utrolige fortellingen om "Koseputa i Paris!"
Den nyeste forestillingen i Teater Fusentasts Panopticum for barn og deres familier.


I pausen blir det ”Fest” og presentasjon av Kulturkalender for barn i foajeen
Ca kl 19.00: ”Om bare Rosa kunne trylle” med Katja Brita Lindeberg (Lille Sal)

Tenk om du er ei prinsessejente med verdens søteste kjole, nydelig langt hår, masse rosa leker og så mye rosa godteri du bare vil, og så er du lei deg likevel. Rosa har det sånn. Forestillingen er en annerledes prinsessehistorie om ensomhet, lek og ville prinsessedrømmer. Du blir kjent med Rosa, som balansere på hvite høyhælte sko mens hun prøver å danse prinssessedansen sin helt perfekt. Noen ville kanskje sagt at Rosa har alt ei jente kan drømme om. Likevel er hun lei seg. Hun har ingen venner å leke med, eller foreldre som har tid til henne. Mamma og pappa er alltid borte på møter eller store fester, de er på trening eller skriver under på viktige papirer. Ofte lurer Rosa på om det er noe galt med henne, siden mamma og pappa aldri er hjemme.
For å glemme hvor ensom hun føler seg, skaper Rosa sin egen fantasiverden og forsvinner sammen med drager og frosker inn i drømmer og en lengsel etter foreldre som forstår og som har tid å leke med henne. Utøvende kunstner er Katja Lindeberg og musikken er komponert av pianist Juhana Pietari Lehtiniemi.
  Kjøp billetter på http://olavshallen.no/?module=EventCalendar;action=Event.publicOpen;ID=597;template=calendar

Ingen kommentarer: