Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

onsdag 8. februar 2012

Propell med premiere

I går var det urpremiere på propell Eirik Fauskes forestilling "Lindås" på Teaterhuset Avant Garden og den vil spille en uke der. I mars går så turen til Oslo og Black Box hvor teamet bak "Lindås" vil spille en rekke forestillinger. Premieren var svært vellykket og i etterkant av premieren skriver teatersjef Per Ananiassen: Eirik Fauskes LINDÅS viser til fulle at Fauske er en av de virkelige få auteurene innenfor scenekunsten, han behersker både tekst og regi der begge deler går opp i en høyere enhet. LINDÅS er et poetisk flettverk av tekstsjangere, metanarrativer, mytologiske tablåer, installasjon og sober skuespillerkunst. Fauske er en genuin scenekunstner. LINDÅS er stor og ambisiøs kunst, ikke dølt teater. Man blir bare så glad og optimistisk av at noen våger noe stort.Les også anmeldelsen til Radio Revolt på: http://radiorevolt.no/2012/02/nyheter/22563/

  TAG skriver på sine hjemmesider: I LINDÅS tek scenekunstnar Eirik Fauske eit steg vidare i si utforsking av fortida. Han har gått arkeologisk til verks og den personlege teksten knyter seg direkte til hans eigen bakgrunn. Fauske har skrive og iscenesett fleire stykke, og hans særeigne scenespråk er kjenneteikna av ein poetisk og tidvis rå klang. På Avant Garden hugsar nok mange stykket ”Gullalðurir”, som gjorde så sterkt inntrykk under ei lesing på Symposium at det vart invitert inn på programmet sesongen etter.  Medvirkende i forestillingen er Erlend Samnøen, Terese Vangstad, Tov Sletta, Ingvild Meland og Eirik Fauske. Som i Fauskes siste produksjon, den nyvaksne mannen, står Signe Becker for Scenografien. Dramaturg erMarit Grimstad Eggen. Video og lyd står Jørgen Noodt Skjærvold og lyset står Eirik Brenne Torsethaugen for. For mer gå til  http://www.avantgarden.no/.
  Vi gleder oss!

Ingen kommentarer: