Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

mandag 2. april 2012

Tre propeller skriver avslutningsforestillingene for skuespillerutdanninga på HiNT

Sist uke tilbragte tre propeller som gjester ved skuespillerutdanninga ved Høyskolen i Nord-Trøndelag på Verdal. Dramatikerne Eirik Fauske, Tale Næss og Toril Solvang skal i samarbeid med elevene som nå er første klasse ved utdanningen skrive hvert sitt helaftens stykke for utdanningen. Disse stykkene skal markere avslutningen av deres treårige studie ved utdanningen.
  Ledelsen for studiet har kaldt prosjektet et demokratiprosjekt. Og i en ukes workshop diskuterte, skrev og improviserte elever og dramatikere over temaet. Neste samling blir den 19. mai.
  Forestillingen er planlagt å ha premiere høsten 2013.
  Solvang vil samarbeide med Ferske Scener på sitt prosjekt. Eirik Fauske vil samarbeide med Teaterhuset Avant Garden, mens Tale Næss' produksjon vil ferdigstilles på Østfold Teater.
  Bildet er fra Fauskes siste samarbeid med HiNT scenograf Signe Becker og studenter ved HiNT. Arbeidet foregikk i en to ukers workshop. Denne resulterte i forestillingen "den nyvaksne mannen" som hadde urpremiere på Propellens scenetesktmønstring fra Teskt - til Handling i februar 2011. Og som siden gjestet Dramatikkens Hus i Oslo i fjor høst.

Ingen kommentarer: