Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

torsdag 26. april 2012

Unge dramatikere stikker hodene sine fram i Trondheim

Det er Propell Rita Abrahamsen, regissør og dramaturg, som står bak prosjektet som nå har resultert i lesninger og forestillinger på Trøndelag Teater. Premieren var i går og NRKs kritiker hentet fram superlativene både om forestillingene og om prosjektet. Les mer på http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.8102652
  To propeller medvirker også i prosjektet, skuespillerne Kine Bendixen og Ingvild Meland og vi følger spent med. Per i dag har fire unge dramatikere fått vist seg fram. Fire nye står for tur og på lørdag den 28. april blir det lesninger.

Ingen kommentarer: