Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

torsdag 7. juni 2012

Lesning av Einar Schwenckes "Himmelriket" den 19. juni

Den 19. juni inviterer Propellen Teater og Ferske Scener til en lesning av Einar Schwenckes stykke "Himmelriket". Dramatikeren vil være til stede og det blir mulighet for samtale og diskusjon i etterkant av lesningen. Dette er det første i en rekke samarbeidsprosjekter og lesninger Propellen Teater vil arrangere i samarbeid med Ferske Scener. Ferske Scener er en produksjonsenhet med base i Tromsø. Produksjonsselskapet sprang ut av friguppen Totalteateret og har de siste ti årene spesialisert seg på ny dramatikk og urpremierer. Gruppen har tidligere satt opp tekster av propeller som Tale Næss og Toril Solvang. Les mer om Ferske Scener på www.ferskescener.no. Nettsiden er under omlegging, men her finnes det fortsatt mye spennende stoff og historik.
  Propell Einar Schwenckes tekst "på himmelen" er en av Ferske Sceners satsninger og dette er en unik mulighet for de trønderske propellene å få kjennskap til denne spennende dramatikeren og hans tekster. Lesningen inngår i Propellens satsning på "hva er egentlig teater for barn og unge" - i denne omgang særlig med fokus på ungdom.
  De som leser dette blodferske stykke scenetekst er Bernt Bjørn, Cici Henriksen, Trond Peter Stamsø Munch og Madeleine Nilsen.
  Stasjonen har begrenset med plass - så lesningen er forbeholdt propeller og propellenvenner.
  Velkommen!

Ingen kommentarer: