Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 19. juni 2012

Propellen Teater samarbeider med Lokstallen

Den 18. juni innledet Propellen Teater et samarbeid med Lokstallen på Stjørdal. Samarbeidet ble innledet med en lesning av Einar Schwenckes stykke Himmelriket i samarbeid med Ferske Scener i Tromsø. Både Propellen og Ferske Scener arbeider med å fremme utvikling og produksjon av nye scenetekster, og Propellen er i disse dager i gang med en trårig satsning på nye scenetekster for barn og unge. Fra høsten av vil vi spesielt undersøke hva god scenetekst for ungdom er og kan være, og det er dette arbeidet som innledes med to lesninger av Schwenckes stykke.  
  Lesningen på Lokstallen var den første i en serie på to og den var lukket. Dramatikeren var til stede og som responsgruppe inviterte Propellen inn en ungdomsgruppe som har base i Stjørdal og som holder til på Lokstallen hver mandag .
  I dag, tirsdag 19. juni arrangerer vi den andre og en mer åpen lesning for propeller og propellenvenner på Verdens beste stasjon i Trondheim. Også der vil dramatikeren være til stede og lesningen vil avsluttes med kommentarer og diskusjon.
  Lesningen på Lokstallen oppsummeres som svært vellykket både av ungdommene, arrangørene og oss - så til høsten fortsetter samarbeidet.
  Til daglig holder kompani Pilot til i det gamle stasjonsbygget. Bygget tilbyr både prøve og visningslokaler. Les mer på http://www.lokstallen.no/om-lokstallen/.

Ingen kommentarer: