Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 5. juni 2012

"den elskede" og propell Cici Henriksen i Sarpsborg

I kveld spiller propell Cici Henriksen sin forestilling "den Elskede" på kulturhuset Gleng på sitt hjemsted Sarpsborg.
  Forestillingen er basert på Lisa Langseths monolog; Den Elskede og "Gode Ord Dør Sist" sine tekster og er tidligere framført både i Trondheim og New York.
  Skuespiller Cici Henriksen og rap-quartet "Børeks Firo" (akustisk "Gode Ord Dør Sist") mikser sammen monolog, rap og og forskjellige musikalske uttrykk i en morsom, tankevekkende og rørende forestilling om å miste seg selv ved å prøve å være Noen. En kulturell klassereise fra sofa, TV og Bon Jovi til konserthus, Rachmaninov og operapublikum som ser ut som glitende overklassemuffins.
  Cici Henriksen fikk tildelt arbeideidsstipend fra Norsk Skuespillerforbund for sitt arbeid i møte mellom Hip Hop og teater og vil fortsette å arbeide videre i dette utrykket det kommende året. Dere kan også møte henne i lesningen av Einar Scwenckes stykke "på himmelen" den 19. juni klokken 18.30 på Verdens beste stasjon i Trondheim.

Ingen kommentarer: