Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

onsdag 26. september 2012

Høst er tid for god scenekunst!

Søndag 14. oktober kl. 12.00 og 14.30 spilles Og alt skal bli borte av propell Kristofer B. Grønskag på DansIt i Trondheim. Forestillingen er produsert av LEIKHÚS i regi av Maren E. Bjørseth, og ble vist på Lokstallen i Stjørdal under Minifestivalen i august. Nå er turen altså kommet til Trondheim, men publikum bør kjenne sin besøkelsestid, da det ikke blir flere enn disse to forestillingene.

Må barneteater fortelles fra A-Å og ha en Happy Ending? Har ikke barn minst like stort behov for å filosofere og stille livets store spørsmål? I Og alt skal bli borte forsker dramatiker Kristofer B. Grønskag sammen med kompaniet LEIKHÚS på disse spørsmålene. Vi møter tre barn som alle er på leting etter noe:

Ellens bestefar har gått bort

Elise finner ikke pappaen sin
Og Eldar vil aller helst gå i kjole

Sammen med Ellen, Elise og Eldar inviterer vi til en assosiativ reise i minuttene før man sovner. Blir du med og drømmer med oss?


"Leken effektbruk i krevende, men fint avstemt barneteater om liv, død og identitet." - Adressa  

Alle gode ting er tre
Senere i høst blir det så premiére på Teater Fot og propell Lise Hoviks barneteatertrilogi Du skal få høre fuglesang. Forestillingen(e) passer for barn fra 0-9 år og spilles fra 24. november
i Teaterkjelleren på Trøndelag Teater.


Den som har hørt fuglesang tviler vel ikke på at fugler har sin egen kultur. Fuglene både synger, spiller og danser, og leker også. Kunst for kunstens skyld finnes ikke bare i menneskenes verden. Alle gode ting er tre: tre fugler, tre farger, tre improvisasjonsmusikere og tre dansende skuespillere skal spille, lytte, synge, danse og leke. Her er det er rom for uventede krumspring.

Mer info om forestillingen finnes på Teater Fots hjemmeside.

Benytt sjansen og få med deg minst to gode scenekunstopplevelser i høst! 

Ingen kommentarer: