Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

mandag 9. juni 2014

Nye tekster for et ungt publikum tar form!

I tillegg til Thea B. Landes prosjekt som er nevnt i innlegget under, har tre andre nye tekster for barn og unge hatt sine første møter med gulvet i Verdal og Trondheim forrige uke. Tekstene er:

Dødsdalen – et lyddrama for scenen av Trond Arntzen
Målgruppe: 10-13 år
Regi: Ivar Furre Aam
Musiker/lydkunstner: Jon Lunde
Skuespillere: Sindre Karlsholm, Ida Göranson og Henrik Bjelland 

Trond Arntzen har hatt som mål å skrive en scenetekst som kombinerer et lyddrama med et scenisk spill for 10-13 åringer. Produksjonen skal ta i bruk 5.1 surround for å skape en illusjon av et større, mytisk landskap og handlinger utenfor det konkrete scenerommet. Teknikken skal være enkel og flyttbar, og tilpasset turne med to skuespillere og en tekniker.

Daniel er barnesoldat i Herskerens hær. Han får en seng, mat og klær. Han har ansvar for å beskytte rørene i dalen fra pøblene. Etter den store stormen, tørket elven og markene opp. Skogen ble som forstenet. Alt liv ble dødt. Ikke et grønt blad, ikke et dyr finnes lenger i dalen. Herskeren styrer dalen med jernhånd. Til og med soldatene frykter Herskerens barn, smygerne og deres mor Smog.

Men i rørene renner friskt vann. Ylva er tørst og utstøtt fra byen. Faren er forsvunnet i kampen mot Herskeren. Ylva følger røret ut av byen, over de tørre markene og inn i den forstenede skogen. Hun er ute etter å finne sin far.Hundrevis av barn i vill kamp av Eirik Fauske
Målgruppe: 6-9 år 
Skuespillere: Svend Erichsen, Joakim Thrane, Kristoffer Hjulstad og Ida Ursin


I stykket møter vi barn, ein hai, ein albatross, og ei kjempe på ei øy.Alt faller (arbeidstittel) av Toril Solvang
Regi: Katrine Strøm
Målgruppe: ungdom 
Skuespillere: Silje Lindberg, Eirin Schou Fævelen og Rose Marie Aker 

Tre jenter er innestengt i et rom.
Utenfor foregår sannsynligvis en massakre.
De har søkt beskyttelse sammen, men de kjenner hverandre ikke så godt fra før.


De har aldri ordentlig snakket sammen. Men alle tre har noe til felles, de lengter etter en større mening og etter å høre til. Men de er forvirrede og redde. De begynner å bli sultne og tørste, men vet ikke om de kan bevege seg utenfor.

De begynner å fantaserer om hva som skjer der ute og de begynner å fortelle hverandre historier som trøst. Og ettersom sulten blir verre, kommer dårlige sider frem hos dem. En av dem blir presset til å gå ut. De to andre sitter ventende tilbake.

Hvor mye er vi villige til å gjøre for å høre til? Hvor mye er vi villige til å ofre?

--

Alle skuespillerne er studenter i 2. klasse på skuespillerlinjen ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. Under festivalen fra 26. - 31. august vil tekstene blir presentert i enkle iscenesatte lesninger både i Verdal og Trondheim. Tekstene utvikles i samarbeid med Høgskolen i Nord-Trøndelag og Dramatikkens Hus, og er også støttet av Fond For Utøvende Kunstere.

Ingen kommentarer: