Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

søndag 8. juni 2014

Propellprosjekt får støtte!

Propell Thea Borring Lande er utdannet skuespiller ved Skuespillerutdanning ved Høyskolen i Nord-Trøndelag. Som dramatiker/prosjektutvikler jobber hun for tiden aktivt med to prosjekter. Begge prosjektene har fått tildelt støtte de siste dagene, fra Fond for lyd og bilde, Kulturrådet og FFUK.


Hovedprosjektet har lenge hatt arbeidstittel ”Jorba”. Prosjektet er en interaktiv teatertekst med målgruppe ungdomsskole. Teksten baserer seg mye på intervjuer gjort med en referansegruppe med unge mennesker, blant dem 10. klassinger fra Theas gamle ungdomsskole. Prosjektet forsker i hvordan ungdom ser seg selv - i enerom, i ulike sosiale rom og i et større verdensbilde. Det er en faglig utforsking over tre nivåer: Tema (ungdomsidentitet i møte med omverden), Metode (referansegruppe) og Form (interaktivt fortellerteater).

Fredag avsluttet hun en fin uke på Verdal sammen med regissør Kristina Kjeldsberg og teaterstudentene Pia Aamodt-Løken, Selma Joner og Joachim Ness Thu (se bilde). De jobber mot en lesning av teksten på Propellens scenekunst-festival for barn og unge i august i år. Thea har også andre prosjekter på gang. Blandt annet med felespiller Erlend Viken.
 

Ingen kommentarer: