Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

onsdag 13. august 2014

Straks klart for festival!

Propellens neste scenekunstfestival - Dette er scenekunst for barn og unge! - er like rundt hjørnet, og idag ble også programmet sendt i trykken!

For de som likevel ikke greier å vente til trykksverten har tørket, så er programmet også lagt ut elektronisk. Du kan lese det ved å klikke her.

Festivalen arrangeres i Trondheim og Verdal, og består av hele 5 urpremiérer i tillegg til lokale, nasjonale og internasjonale gjestespill, workshops og seminarer. Lørdag 30. august kommer bl.a. det anerkjente nederlandske dansekompaniet De Dansers og viser forestillingen Café Ed Sanders, etterfulgt av en konsert med kompaniets eget band La Corneille. De holder også en danseworkshop for ungdom tidligere samme dag. Festivalens andre workshop, TekstLab - Unge stemmer, nye historier med Shanti Brahmachari, er et tilbud til ungdommer mellom 14 og 18 år som er nysgjerrig på skriving for scenen. Anbefales!

Samtidig blir det gjensyn med forestillingene Ut av det blå og Over stokk og stein av Konstellasjonen, Og alt skal bli borte av Kristofer B. Grønskag/Leikhús og Om bare Rosa kunne trylle av Katja Brita Lindeberg.

Vi har også gleden av å ønske propellene i det Tromsø-baserte kompaniet Rimfrost velkommen til Trondheim med forestillingen Morten 11 år av Toril Solvang. Forestillingen spilles i Verkstedhallen søndag 31. august, og handler om Aftenpostjournalisten Simon Flem Devolds brevveksling med den kreftsyke 11-åringen Morten.

De fem urpremiérene er alle behørig presentert tidligere her på bloggen, men vi vil nok en gang anbefale alle å få med seg disse brennferske bidragene til dramatikk for barn og unge. Urpremiérene er bestilt og finansiert i samarbeid med bl.a. Dramatikkens Hus og skuespillerlinjen ved Høgskolen i Nord-Trøndelag, som vi også tidligere har hatt gode samarbeid med. Vi gleder oss til å se resultatet!

Vi oppfordrer også alle interesserte til å få med seg miniseminarene vi arrangerer, der ulike perspektiver på scenekunst for barn og unge skal diskuteres av aktører fra hele bredden av scenekunstfeltet. Forhåpentligvis vil seminarene avstedkomme noen gode tanker for den videre utviklingen av denne type scenekunst.

Velkommen på festival - håper vi sees!

PS: Vi ønsker oss også bidrag til fanzina vi skal lansere under festivalen, les mer øverst på sida og ta kontakt med oss på propellfanzine@gmail.com!

Ingen kommentarer: