Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 9. november 2010

Et sjeldent stykke arbeid

Et sjeldent stykke arbeid skriver Rana blad om propell Tale Næss monolog "Vilde" etter visningen under Vinterlysfestivalen 2011.
  Vildes historie kommer stykkevis, motstrebende. Tale Næss har skrevet sin monolog spesielt for Verndal, og hun har gjort et sjeldent stykke arbeid. Rykkvis og rytmisk gjennom oppramsninger lokkes vi inn i Vildes verden. Et sted hvor hun ikke sover, kjører hvileløst rundt og sitter på brorens trapp hver natt,

men vi får ikke høre om det enda. Vi får høre om duken med blomster, saftglass, isbit under tunga. Tante Gunns hus, boller og kaffe på termos nede på brygga. Båten. Og om lillebroren... Ikke før mot slutten av den 45 minutter lange monologen, hulker hun fram hva som faktisk har skjedd... Det er vondt å ta henne innover seg, men en i en sal, hvor du nesten ikke hørte at noen trakk pusten av frykt for å ødelegge magien, tror jeg de fleste er glade de gjorde det.  Dette skriver Hedda Hilda Koteng i en anmeldelse som også framhever Terje Skonseng Neudeers regivalg og Line Verndals sterke og hudløse spill. Les hele omtalen på http://www.ranablad.no/kultur/article5492855.ece.

  Forestillingen hadde premiere på Vega juli 2010 og turnerte nordland og østland samme høst

Ingen kommentarer: