Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

onsdag 21. mars 2012

Propellen Teater i god driv

Propellen Teater har nå arrangert sitt 12. årsmøte. 22 medlemmer var til stede. Et nytt AU er nå nedsatt og årsmøtet vedtok å utvide AU med to medlemmer. AU består nå av Eivind Haugland, Ane Wennevold, Elizabeth Pior Volan, Hanne Wiseth, Tale Næss og Lina Hallum.
   Propellen Teater har nå 71 medlemmer over hele landet. I vinter gikk Propellen over fra å være en forening til å bli et SA. Per dags dato har selskapet en rekke gode samarbeidspartnere fra RadArt og Ferske Scener i nord til Norsk Skuespillersenter og Dramatikkens Hus i sør.
  Med en sterk forankring i regionen er vi i god dialog Trondheim kommune og kommunen har for første gang bidratt med økonomisk støtte over to år. Dette gir større sikkerhet og lover godt for framtiden. Vi har nå lagt spennende planer helt fram mot 2017. Med andre ord er Propellen Teater i godt driv.
  De tre kommende årene vil vi utvikle scenekunstprosjekter for barn og unge - og fram mot 2017 vil vi være et laboratorium for utvikling av musikkdramatikk.
  Denne høsten går vi tilbake til utgangspunktet og arrangerer en rekke lesninger. Den første står Hanne Wiseth og Eivind Haugland for og den går av stabelen på TAGs Symposium den 10. april

Ingen kommentarer: