Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

onsdag 28. mars 2012

Historisk teaterfest for de minste i Olavshallen førstkommende fredag den 30. mars

For første gang samarbeider Trondheim kommune og Propellen Teater om å få fersk scenekunst for de aller minste ut til Trondheimspublikummet. Fredag 30. mars inviteres små og store til en festkveld der de får forestillinger av Katja Brita Lindeberg, Kompani Konstellasjonen og Jaap van Hertog på samme kveld.
  Propellen Teater ser det som en viktig oppgave å gjøre ny norsk scenekunst tilgjengelig og synlig i den norske offentligheten. Klokken 17.30 blir det Urpremiere på Konstellasjonens siste forestilling: Over stokk og stein, en scenekunstproduksjon for barn mellom 3-6 år. Her møter vi Kronkelmonkene som bor i en stor jordhaug. Jordhaugens yrende liv byr på mange spennende overraskelser, og vi blir kjent med Kronkelmonkene i deres verden fylt av rytmer, leik og nytelse av livets goder. Les mer på http://www.t-a.no/kultur/article202579.ece.  
   Ca kl 18.00 spiller Teater Fusentast  ”Koseputa i Paris” i Norges minste teaterscene, et Panopticum i foajeen
  Ca kl 19.00 vises klovneforestillingen ”Om bare Rosa kunne trylle” med Katja Brita Lindeberg i Lille Sal. Regi er ved Nora Evensen. Forestillingen er en annerledes prinsessehistorie om ensomhet, lek og ville prinsessedrømmer.
  Billetter kan kjøpes og/eller forhåndsbestilles på:
http://www.olavshallen.no/E2x2l2Y7UKpdSY7SMhL7z_yVBlU6lVBt67KXhRvY3s.ips?template=calendar

Ingen kommentarer: