Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 8. mai 2012

Propell Eivind Haugland sparker oppover

I sin kronikk på scenekunst.no skriver Haugland: Næringsforeningen i Trondheim arrangerte fredag 27. april en konferanse med den klingende tittelen ”Marvin, Hair og Kulturhus XXL”, hvor næringslivet, kommunen og ulike kulturaktører var til stede. Men det spørs om det egentlig var noe helt annet enn kulturen foreningen hadde i bakhodet da invitasjonene ble sendt ut.
Det var kanskje ikke annet å vente av en konferanse som ble avholdt i Petter Stordalens nye storstue på Brattøra, som kostet 700 kroner per hode og hvor møteleder Marvin Wiseth konsekvent karakteriserte suksess som ”fulle hus”, betegnende nok eksemplifisert ved et kunstnerisk innslag fra ensemblet i ”Hair” på Trøndelag Teater.
  Les mer på http://www.scenekunst.no/pub/scenekunst/main/?aid=810

Ingen kommentarer: