Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

torsdag 31. mai 2012

Full pott til Propellen Teater

Det ble full pott for Propellen Teater ved denne tildelingen av midler fra andre tiltak scenekunst hos Norsk Kulturråd denne gangen. Dette sikrer at Propellen kan gjennomføre sine lesninger, workshops og seminarer inneværende år. Det sikrer også framdrift for vår satsning på å utvikle tanker rundt hva teater for barn og unge skal være, og våre utviklinger av scenetekst og scenekunstprosjekter for denne gruppen. Planen er at denne skal kulliminere i en større scenetekstmønstring for ungdom og en større secenetsktmønstring for barn i 2014. 
  Først ut på programmet er en lesning av Einar Schwenckes tekst "på himmelen". Lesningen arrangeres i samarbeid med Ferske Scener og vil gjennomføres i to omganger. Først en lukket lesning i Lokstallen på Stjørdal den 18. juni. Så en åpen lesning på Verdens Beste stasjon den 19. juni klokken 18.30.
  Til høsten vil vi arrangere en rekke lesninger blant annet av nye tekster av propeller som Trond Arntzen og Tale Næss. Vi vil ha nye workshops, et metodeseminar, et teaterpolitisk seminar og en rekke visninger. Blandt annet blir det gjensyn med fjorårets suksess "I much prefer being able to see the eyes", produsert av Propellen og HiNT for Propellens scenetekstmønstring fra Tekst - til Handling.

Ingen kommentarer: