Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

søndag 10. november 2013

Ny runde med Unge Dramatikere!

Propell Rita Abrahamsen går snart igang med en ny runde av Unge Dramatikere på Trøndelag Teater. Unge Dramatikere er et skriveprosjekt for ungdom mellom 13 og 19 år, og frist for innsendelse av tekster er 1. desember.

Teksten man sender inn kan være hva som helst; prosa, dikt, dialog, monolog eller en idé til et skuespill. Ungdommene som blir plukket ut får muligheten til å utvikle teksten/ideen sin i workshops med en dramatiker, skuespillere, instruktør og dramaturg. Den endelige teksten skal ha maks tre skuespillere.

Interesserte kan sende sin tekst til inspisient Line Åmli på line.amli@trondelag-teater.no. Klikk ellers her for mer informasjon.

Ingen kommentarer: