Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 19. november 2013

Propell bak prisbelønt kortfilm

Money Back, Please er en 11 minutter lang kortfilm regissert av Even Hafnor. Propell Trond Arntzen har skrevet manuset. Han sier:
 - Manuset ble skrevet for et par år siden med tanke på manuskonkurransen til Den Norske Barnefilmfestivalen i Kr.sand. Som eneste bidrag av rundt 70 påmeldte fikk det hederlig omtale og ble da plukket opp av en produsent.
  Filmen vant prisen for Beste norske kortfilm ved Bergen Internasjonale Filmfestival i oktober, og nå i helgen vant den hovedprisen ved kortfilmfestivalen i Stavanger; KORT på KINOKINO. http://www.biff.no/informasjon/article1133886.ece http://www.kortkino.no/kinokino/public/openIndex?ARTICLE_ID=7566&frontArtActive=1

 - Det er moro med priser og festivaler. Kortfilmer har jo sjeldent et liv utenfor festivalene, sier Trond.
 - Handlingen utspiller seg på et kjøpesenter, forteller han. - Vi vil jo så gjerne tenke at vi er så like i dette landet, men det finnes de som ikke passer inn. Jeg har forsøkt å skrive en historie om ei jente som ikke kommer fra en norsk middelklassvirkelighet, og som skiller seg ut og virker mistenkelig i en H&M-butikk fordi hun har skitne og hullete klær. Jeg har også forsøkt å beskrive noen voksne som ikke makter å håndtere et barn som er så forskjellig fra de barnene de ellers kjenner.

For tida  skriver Trond på en tekst for Propellens barne- og ungdomsfestival neste år. Målet er å skrive et lyddrama for scenen.
  I høst fortsatte han arbeidet med enakteren "Jeg er ikke sint". Enakteren som tidligere har hatt verksted under propellenparaplyen møtte her også publikum under en iscenesatt lesning på Dramatikkens hus nylig.
  Trond sier om arbeidet:
 - Jeg vel også bestemt meg for å gi noen replikker til den mannlige karakteren i stykket. Så den jobben ligger fremfor meg. Ellers forsøker jeg å få opp en langfilm, og skriver på et par spennende prosjekter. Vi får se hva det blir til. Men langfilm skal det bli på et tidspunkt.

Ingen kommentarer: