Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 5. november 2013

Propellen mottar prosjektstøtte fra Spenn.no!

I årets andre tildeling fra Spenn.no/Scenekunstbruket har Propellen Teater blitt tildelt 200.000 kr til figurteaterprosjektet Rami og Yuli! Rami og Yuli blir skrevet av propell og dramatiker Kristofer Grønskag og er et av flere bestillingsverk til den planlagte scenekunstfestivalen for barn og unge 26. - 31. august 2014. Forestillingen skal utvikles i samarbeid med Annika Udo/Teater Visuell som driver figurteaterscenen Stillverk1 ved Trondheim Sentralstasjon. I tillegg til at forestillingen selvfølgelig skal vises under selve festivalen, jobber vi også med å få den inn i Den Kulturelle Skolesekken høsten 2014.

Vi takker Scenekunstbruket for støtten og ser fram til å ta fatt på arbeidet med forestillingen!

Ingen kommentarer: