Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

mandag 14. mai 2012

Lesing av blodfersk dramatikk i regi av Leikhus og Propellen Teater på Stillverket 25. mai

Den 25.mai arrangerer LEIKHÚS i samarbeid med Propellen Teater en intern lesning av Kristofer B.Grønskags stykke Og alt skal bli borte.  Forestillingen går i produksjon til sommeren, og lesningen vil være første leseprøve med gjester til stede.
  Leikhus skriver om sin planlagte forestilling:
  Og alt skal bli borte er et nyskrevet teaterstykke for barn i alderen 6 år og oppover, bestilt av kompaniet LEIKHÚS og skrevet av Kristofer B.Grønskag. Stykket handler om tap. Tap kan være alt fra død, til sorg, til det å tape en fotballkamp. Eller det kan inneha positive konnotasjoner som det å bli frisk (”miste” sykdom), bli voksen - å miste” barndommen.
  Leikhus ønsker å leke med muligheten med å fortelle historien i brokker og biter. Med utdrag fra hendelser, som i en assosiativ drøm. En helhet satt sammen av fragmentene som gir innblikk i følelser og fantasier. Hva vil det egentlig si å miste noe. Og til slutt, helt til slutt, skal jo alt bli borte.

Lesningen vil finne sted på Stillverk1, i Trondheim, klokken 12.00 fredag 25.mai. 
  Ønsker du/dere å få med deg/dere dette - send en tilbakemelding til produsent Ane Wennevold på ane.wennevold@gmail.com. Det er begrenset plass, så det kan lønne seg å være tidlig ute.

Ingen kommentarer: