Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 22. mai 2012

Propell skriver for DUS

Propell Toril Solvang legger i disse dager siste hånd på verket på sitt bidrag til DUS, Den Unge Scene.
  Toril Solvang er utdannet dramatiker på Dramatiska Institutet i Stockholm. Etter ti år utenfor Norge, kom hun tilbake i 2010 og har siden jobbet en del med barneteater, blant annet med Ferske Scener i Tromsø, på Østfold teater og Dramatikkens Hus. Hun jobber også som oversetter. Hun skrev Det Stykke Natt med premiere 2011, som bygger på intervjuer. Hun er opptatt av dokumentarisk materiale og i blant iscenesetter hun egne og andres tekster. I much prefer being able to see the eyes på Dramatikkens Hus var det siste hun skrev og regisserte og forestillingen ble laget for Propellen Teaters scenetekstmønstring fra Tekst - til Handling i 2011.
  For mer om DUS se http://www.dus.as/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=52.

Ingen kommentarer: