Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 29. mai 2012

Scenkonst i framkant på BIBU

Propell Tale Næss var en av tolv scenekunstnere som var invitert til scenekunstfestivalen BIBU, en festival for scenekunst for barn og unge som arrangeres i Lund, Sverige hvert år.
  Scenekunstnerne ble definert som spissen i nordisk scenekunst og var invitert til festivalen for å ta tempereturen på nordisk scenekunst for barn og unge akkurat nå, samt se på i hvilke retninger scenekunsten vil/kommer til å bevege seg i årene som kommer.
  Seminaret ble avsluttet med en åpen presentasjon, en work in progress-performance der publikum ble invitert inn til å delta i diskusjonene gjennom veggaviser, åpen mikrofon og gjennom tilgang på dokumenter og datamaskiner som var tilgjengelige i rommet.
  Sentrale spørsmål var hvordan er scenekunsten i dag strukturert? Hvordan fortoner dette seg i et historisk perspektiv? Hvordan plasserer/plasseres kunstneren og kunstnerskapet i denne strukturen? Og hvordan kan vi bryte ut av våre mentale, økonomiske og sosiale rammeverk for å redefinere vår egen rolle og funksjon i samfunnet.
På bildet ser vi Tale Næss i samtale med Goro Tronsmo (Norge) og Anne Jonsson (Sverige) under avslutningsarrangementet.

Ingen kommentarer: