Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

torsdag 17. juni 2010

Arilds "Kulturbryggeri"

Propellen skal samarbeide med Teaterhuset Avantgarden på sin scenetekstmønstring i februar 2011. Det planlegges visninger av nye produksjoner og mulige gjestespill. I går, 14. juni, gikk TAG inn som co-produsent på en av mønstringens forestillinger, Arild Vanges "Kulturbryggeri". I dette prosjektet utforsker Arild Vange forholdet mellom improvisasjon og performativ tekst i en installasjon billedkunstner Kristin Lian Berg er ansvarlig for.
  Kristin Eriksen Bjørn skal lede arbeidet. Neil Davidson er knyttet til prosjektet som komponist.
  Skuespillere blir Elizabeth Piro Volan og Frode Eggen. Musikere er Michael Francis Duch og Ingrid Lode. Vi gleder oss!

Ingen kommentarer: