Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 15. juni 2010

Travel propell

Propell Thea Borring Lande er aktuell som skuespiller på flere fronter for tiden. 18. juni har hun premiere på Teater Grimsborkens oppsetning av Per Gynt, og på kortfilmfestivalen i Grimstad spiller hun "Jenny" i kortfilmen "Husk meg i morgen". Regi er ved Aasne Vaa Greibrokk og filmen går som en del av sideprogrammene på festivalen i juni.
  Aasne går nå på regiutdanningen på Filmskolen i Lillehammer. I pressemeldingen står det: Kortfilmfestivalen i Grimstad har invitert Nordland kunst- og filmfagskole til å presentere skolen i et eget program under festivalen den 16.-21.juni. To av filmene ble laget i prosjektet Kortfilm i Lofoten, fiksjonsfilmene " Forventninger" og "Husk meg i morgen".
 Siste uka i juli spiller Thea inn kortfilmen "Paracetamol/Hund med 3 bein" utenfor Harstad. Regien er ved Vibeke Heide.

Ingen kommentarer: