Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

mandag 14. juni 2010

Propellens samarbeidspartner med stor premiere

Den 19. juni åpner Ferske Scener festspillene i Harstad med en nyskrevet opera Vi løfter våre hoder i skam. Komponist er Eirik Stifjell, manus er ved propell Kristin Eriksen Bjørn, og medvirkende er blant annet propell Nanna Berntsen og Bernt Bjørn. Kristin og Bernt Bjørn driver Ferske Scener og begge har vært sentrale samarbeidspartnere for Propellen siden Propellen startet sitt arbeid med å utvikle ny dramatikk i 2001. Bernt som skuespiller og Kristin som instruktør og workshopleder.
  Ferske Scener er et produksjonsselskap som utelukkende arbeider med nyskrevne tekster. Tidligere har de arbeidet med Pinters Ashes to Ashes, propell Tale Næss' Strømmer og Christina Mauers Poteter har ikke vinger.
 
Kristin Eriksen Bjørn vil i høst jobbe nært med propell Arild Vanges prosjekt Kulturbryggeri  for Porpellens scenetekstmønstring i 2011. De har tidligere samarbeidet på forestillingen Doremi Trondheim på Propellens monologfestival i 2007. Arild Vange kommer i disse dager hjem fra Berlin med en rykende fersk teskt til hans og Kristins nye prosjekt. Vi gleder oss!

Ingen kommentarer: