Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

onsdag 16. juni 2010

Tre propeller i Korsvika


Den 17. juni har Håkon og Kark igjen premiere i Korsvika på Lade i Trondheim. Korsvikaspillet som forestillingen heter på folkemunne er et historisk spel i stadig utvikling. Mannen bak manuset er propell Idar Lind, og også denne gangen vil tilskuerene oppleve noen nyskrevne scener. En av disse scenene omhandler karakteren Tora fra Rimhol spilt av propell Gunn Mogseth. Frode Fjellheim har skrevet musikken og propell Nora Evensen har regien.
  Idar Lind var med og startet Propellen og Nora Evensen har vært en sentral samarbeidspartner for Propellen gjennom en årrekke både som instruktør og dramaturg. Også ved Propellens scenekunstmønstring i februar 2011 vil hun ha sentrale oppgaver. Hun fungerer allerede som dramaturgisk konsulent for festivalen sammen med Ingrid Weme Nilsen. Nilsen er for tiden er dramaturg på Trøndelag Teater. Til høsten vil Evensen arbeide som regissør og konseptutvikler på propell Tale Næss prosjekt Her.Nå.Siden. i samarbeid med Ringve Videregående Skole, den Kulturelle Skolesekken i Sør-Trøndelag og teaterutdanninga ved Høyskolen i Nord-Trøndelag.
  Gunn Mogseth ble nylig medlem av Propellen. Hun sitter i dag i organisasjonens arbeidsutvalg. Utenfor Propellen er Mogseth produsent, sanger og skuespiller. Lind og Mogseth har samarbeidet ved flere anledninger. Kanskje får vi se dem sammen i en Propellenproduksjon i nær framtid?

Ingen kommentarer: