Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

mandag 21. juni 2010

Propell-sommer

Det er som vanlig høy aktivitet blant propellene i sommer. Du finner dem som manusforfattere og skuespillere på mange fronter innenfor scenekunstfeltet både i byene og i distriktet.
  Den 29. juni har propell Torvald Sund premiere på Namsens øye i Grong. Forestillingen spiller også 1.-3. juli. Musikk er ved Asgeir Skrove og Roar Tromsdal har regien. Sunds Trua og saltet spilles også i sommer. Det blir nypremiere på Garstadvåg i Vikna den 2. juli.
  Under Kibneb-festivalen i Lensvika blir det anledning til å se andre del av den såkaldte jordbær-operaen; - Såmmår tå gull. Regi er ved propell Nora Evensen og to propeller er med som aktører: Ingvild Meland og Gunn Mogseth. Nora Evensen har også regien på propellenproduksjonen Smeden som vises som en del av den kulturelle spaserstokken på Vega-dagene den 11. juli. Det blir det fjerde året denne monologen spilles og Smeden har vist seg å være en svært poppulær forestilling som er blitt spilt gjentatte ganger siden den hadde premiere ved Propellen Monologfestival i 2007. Manus er ved Inga E. Næss. Trond Peter Stamsø Munch (bildet) spiller falskmyntneren som blir dømt til døden for å ha prentet kongens mynt. Monologen spilles on sight.
  Den 13. juni blir det urpremiere på Tale Næss monolog "Vilde". Stykket er spesialskrvet for skuespilleren Line Verndal og Terje Skonseng Naudeer har regien. Også denne framsyningen går inn i Vega-dagenes program, med Vega som scene.

Ingen kommentarer: