Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

fredag 11. juni 2010

Fauske og Lie

Eirik Fauske, dramatiker og iscenesetter, skal lede  verkstedet "Hva er det du strikker" til høsten. Sissel Lie skriver en tekst om senilitet, omsorg, frihetslengsel og sirkus for to skuespillerinner og en cellist. Kanskje presenteres resultatet av verkstedet på Propellens scenetekstmønstring i februar 2011.
  Lie er forfatter og dramatiker og har vært aktiv i Propellen siden den ble startet. Fauske ble medlem av Propellen i 2009. Siden da har han hatt stor suksess med forestillingene "Gullaldurir" og "Under barnehagen". Han arbeider nå med flere nye prosjekter, blant annet for Teaterhuset Avantgarden og for Propellen i samarbeid med HiNT.

Ingen kommentarer: