Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

fredag 18. juni 2010

Propellen samarbeider med HiNT

I 2004 arrangerte Propellen sin første festivel - Propellen Dramatikkfestival i Trondheim. I 2007 innledet Propellen et samarbeid med skuespillerlinja ved Høyskolen i Nord-Trøndelag og resultatet var at organisasjonens andre festival, Propellen Monologfestival, gikk av stabelen både i Trondheim og på Verdal. HiNT og Propellen co-produserte to svært vellykkede forestillinger og en av dem Du tror det er slik, men egentlig er det slik av Ellisiv Lindkvist har senere gjestet flere festivaler, senest Samtidsfestivalen i 2009.
  Ved Propellens scenetekstmønstring i 2011 vil samarbeidet utdypes og utvides. Hele fire produksjoner skal komme produseres denne gangen; - den nyvaksne mannen av Eirik Fauske, Snø av Inga E. Næss, DU KAN IKKE NÅ MEG NÅ av Toril Solvang og Her.Nå.Siden. av Tale Næss.
  Toril Solvang (bildet) ble medlem av Propellen i 2010 og hennes bidrag til festivalen er utviklet i samarbeid med en av elevene på HiNT i en tekstlab der Fauske og Solvang arbeidet nært med elevene.
  Solvang er dramatiker, instruktør og dramaturg og er i dag ansatt som prosjektutvikler ved Østfold Teater.

Ingen kommentarer: