Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

torsdag 7. oktober 2010

Arild Vanges "Kulturbryggeri" er i gang

1.-3. oktober arrangerte Propellen Teater i co-produksjon med Teaterhuset Avantgarden det første av en rekke verksteder som skal resultere i produksjonen "Kulturbryggeri". Prosjektet kaller seg nå "Vi er stoler" og er en forestilling der ulike aktører tar utgangspunkt i Arild Vanges tekst og improviserer over den. Propell og sceneinstruktør Kristin Eriksen Bjørn leder verkstedet. Propell og skuespiller Elizabeth Piro Volan skal sammen med freelanceskuespiller og improvisatør Frode Eggen jobbe med teksten. Musikernene Ingrid Lode og Michael Francis Duch er to andre sentrale aktører.
  Premieren på prosjektet er lagt til Propellens scenetekstmønstring i februar 2011.

Ingen kommentarer: