Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

lørdag 23. oktober 2010

Leseprøve på Stillverk 1

Gjengen i "Være i fred" møtes igjen.   Teater Visuell og Anki Udo låner ut lokaler.
  Leseprøven ledes av regissør Kristofer Hivju, og produksjonen starter sine prøver den 1. november. To menn har strandet på en øy etter en katastrofe. Hva har skjedd? Og hvilken rolle har de selv spilt i hendelsene. En absurd og mørk enakter som spiller på grenseoppgangene mellom sannhet og fiksjon.
  Manus er skrevet av propell Kristofer Grønskag.De som er med er propellene Trond Peter Stamsø Munch og Siri Schnell Juvik, samt Tov Sletta. Juvik er i disse dager aktuell i forestillingene "Fuglane" og Tov Sletta er aktuell som David Toska i filmen, "Nokas", som handler om Nokas-ranet i Stavanger i 2004.
  Forestillingen blir å se på Propellens Scenetekstmønstring den 25. og 26. februar, i Trondheim og på Verdal neste år.
   

Ingen kommentarer: