Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

onsdag 20. oktober 2010

Propellen sammarbeider med skuespillerutdanninga ved HiNT

Ved Propellens arrangerte sin monologfestival i 2007, ble det innledet et svært fruktbart sammarbeid mellom Propellen og skuespillerutdanninga ved Høyskolen i Nord-Trøndelag som har base i Verdal som endte i flere gode produksjoner. Blant annet "Du tror det er slik, men egentlig er det slik" av Ellisiv Lindkvist, "Venset" av Jesper Halle, "Stemmehøyrarane" av Gunnstein Bakke og tekstmeditasjonen "Siri-spelet" av Ingrid Storholmen.
  I år vil vi samarbeide med andre års studentene ved skolen. Blant annet Ánne Mággá Wigelius og Annie Dahr Nygaard De involverte dramatikerne er Tale Næss, Eirik Fauske, Toril Solvang og Inga E. Næss.
  Allerede onsdag 21. oktober reiser Tale Næss sammen med instruktør Nora Evensen til skolen for å caste stykket "Her.Nå.Siden" som produseres i samarbeid med den Kulturelle Skolesekken i Sør-Trøndelag.
.

Ingen kommentarer: