Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

mandag 18. oktober 2010

Monolog på turne

I vår fikk propell Tale Næss i oppgave å skrive en monolog for Line Cecilie Verdal. Oppdragsgiver var Vega kommune og monologen hadde urpremiere den 13. juli i sommer. Regi var ved Terje Skonseng Neudeer.
  Forestillingen høstet strålende kritikker og ble i høst tatt opp av Per Olav Sørensens kompani POS Theatre Company som nå har monologen på sitt turneprogram. Så langt har den blitt vist på NonStop Festivalen i Moss i september. Den 19. oktober vises den på Yess Konferansen i Rognan. Senere går turen til Drammen, Kobotn, Haugesund, Nøtterøy og Oslo.
  Tale Næss abeider i disse dager med å realisere forestillingen "Her.nå.Siden" i samarbeid med den Kulturelle Skolesekken i Sør-Trøndelag, Ringve Vidergående skole, Propellen og skuespillerutdannelsen ved HiNT. Prosjektet er et pilotprosjekt innenfor DKS og forestillingen, som er skrevet for aldersgruppa 15.-20. planlegges å turnere de vidergeånde skolene i regionen til høsten. Regi er ved Nora Evensen. Musikk Hans Magnus Ryan og Frode Sander Øien.

Ingen kommentarer: