Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

onsdag 16. november 2011

Fersk propellenmedlem med verksted

I høst ble teaterviter Hanne Wiseth medlem av Propellen. Hun tok sin master ved teatervitenskap ved NTNU i år og fordypet seg der i adapsjon, noe som endte i en helt egen tekst basert på Evripides' Medea. Oppdrag Aquila kalte Wisteh prosjektet som vakte oppmerksomhet i miljøet. Som medlem av Propellen ønsker hun å gå dypere i materien og tematikken rundt Oppdrag Aquila. Hennes ønske om fordypning ga grunnen for at hennes prosjekt var et av de seks som ble plukket ut i Propellen og Norsk Skuespillersenters verksteder i forbindelse med seminaret "Hva er egentlig dramatikk for barn og unge" 6. november. Skuespiller og regissør Kristofer Hivju ledet verksted "Aquila". Skuespiller Benedikte Karinde Sandberg, som nå går siste år på skuespillerutdanningen på HiNT medvirket.

Ingen kommentarer: