Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

torsdag 17. november 2011

Propeller i gang med nytt prosjekt

Til sammen utgjör Propellene Tale Næss og Trond Peter Stamsø Munch produksjonsselskapet NOOR produksjoner. Tale Näss er dramatiker og Trond Peter Stamsø Munch er skuespiller. NOOR produksjoner konsentrerer sitt arbeid om å formidle stemmer og historier fra Midt-Østen. I 2008 produserte de forestillingen "en palestinsk reise" i samarbeid med Trøndelag Teater og Hålogaland Teater. Nå er de i gang med et nytt. "den velsignede" kaller de monologen Næss har skrevet og Munch har regi på. Monologen baserer seg på en sann historie om et mord i Jeriko i 2006. Propellen Teater innvilget prosjektet et endags verksted med stötte fra Norsk Skuespillersenter i forbindelse med seminaret "hva er egentlig dramatikk for barn og unge" 5.-6. november. Skuespiller Sverre Fredrik Hermansen var med som skuespiller og verkstedet var ledet av Munch med Næss tilstede.
  - Vi vil ikke bare formidle en sann historie og virkeligheten bak den, sier Næss. Vi vil også jobbe formmessig og undersöke hva som sjker når et modernistisk scenespråk möter östlig fortellertradisjon.
  NOOR produksjoner vil gå videre med prosjektet vinteren 2012 og ser for seg å jobbe fram en forestilling som innbefatter kampkoreografi, videoanimasjon og livesampling. For mere se NOOR produksjoners blog: http://noorproduksjoner.blogspot.com/.

Ingen kommentarer: