Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

mandag 21. november 2011

Gjengen bak "Mystasjemysteriet" er i gang igjen

To somre på rad har propeller som Kristofer Blindheim Grønskag, Siri Schnell Juvik, Ane Wennevold og Ina Kiberg laget barneteater for unger i forbindelse med Stjørdalsdagene. Forestillingene er satt i scene Maren Bjørseth som for tiden utdanner seg som instruktør i Amsterdam. Nå er teamet i gang igjen og den 6. november arrangerte Propellen Teater i samarbeid med Norsk Skuespillersenter et verksted i Trondheim der teamet kunne forske i nytt materiale og nye tekster. Også denne gangen er Grønskag ansarlig for teksten, mens Bjørseth tar regien. Bildet er fra sommerens forestilling. Utviklingen av forestillingen går inn i Propellens prosjekt - Hva er egentlig dramatikk for barn og unge?

Ingen kommentarer: