Propellen Teater

Propellen er en løst sammensatt organisasjon som arbeider for å fremme og skape ny, norsk scenekunst. Vi arrangerer verksteder, seminarer og produserer forestillinger, og våre medlemmer er dramatikere, skuespillere, regissører, produsenter, teatervitere og andre teaterarbeidere.

Hva er dokumentarisme i scenekunsten?

Propellen Teater går nå inn i en ny fase treårige fase med utforskning og utvikling. Denne gangen har vi fokus på dokumentarisme og dokumentarteater.

Følgende plan er satt opp for de neste tre årene

2015 - Hva er dokumentarisme i scenekunsten?
2016-Er dette dokumentarisme?
2017: Dette er dokumentarisme!

Gjennom årene kjører vi en rekke verksteder, seminarer og forestillinger som leder til samtaler der vi undersøker temaet dokumentarisme i scenekunsten.

Propellens samarbeidspartnere i dette arbeidet er blant annet Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Trondheim kommune, Ferske Scener og Vega Scene. Følg våre prosjekter og medlemmenes aktiviteter på denne bloggen.

Mail oss for å bestille fanzinen "Hva er dokumentarisme i senekunsten?" : propellenteater@gmail.com

tirsdag 22. november 2011

Konstellasjonen konsolliderer seg

Den 6. november oppsummerer konstellasjonen sitt verksted "Over stokk og stein" på Verdens beste stasjon under Propellen Teaters seminar "hva er egentlig dramatikk for barn og unge?". Denne uken har de premiere på forestillingen "Fuglen i meg" på Lokstallen i Stjørdal. Forestilingen vises også på DansIT i Trondheim lørdag 26 november kl.13.00 og kl.17.00 og til vinteren arbeider de videre med sin trilogi som startet med forestillingen "ut av det blå", fortsetter med "over stokk og stein" i samarbeid med Propellen Teater og Anne Marit Sæther fra Cirka Teater.

I år har de fem medlemmene i Konstellasjonen også vært viktige utøvere i flere andre forestillinger produsert i Trondheim som propell Marte Hukes "Vendepunkt" og Kristofer Grønskags "Hybris". Tilo våren blir medlemmer fra denne gruppen å se på Trøndelag Teaters hovedscene i produksjonen "Hair" og i propell Eirik Fauskes "Lindås" som produseres i samarbeid med Teaterhuset Avant Garden.
  Konstellasjonen består av Ina Kiberg, Eizabeth Piro Volan, Janne Brit Rustad, Aud Horseng og Ingvild Meland. Alle er organisert i Propellen Teater. For mer, se deres blog: http://konstellasjonen.wordpress.com/

Ingen kommentarer: